Jak przyrządzić Kołacze uralskie?

Przepis: Kołacze uralskie

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przyrządzić Kołacze uralskie?

ciasto:

z ciepłego mleka, drożdży, dwóch łyżek mąki i łyżki cukru sporządzić rozczyn, postawić na 15 minut do wyrośnięcia.

Do przesianej mąki kolejno dodać wyrośnięty rozczyn, ubite z cukrem i solą jaja, wyrobić ciasto, dodać roztopioną margarynę i ponownie wyrobić.

Przykryć ściereczką, pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut.

nadzienie serowe:

masło utrzeć z cukrem, dodać twaróg, żółtka i olejek.

Wszystkie składniki ukręcić na jednolitą masę.

Ciasto rozwałkować na grubość 2 cm.

Wykrawać krążki o średnicy 8 cm, układać na blasze posmarowanej olejem.

Pozostawić na 15 minut do ponownego wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

Kiedy zacznie zwiększać swoją objętość, w środku każdego krążka zrobić wgłębienie, w które nałożyć nadzienie serowe.

Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.

Wstawić do gorącego piekarnika i piec na kolor złoty w temperaturze 180—200°C przez około 30 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556