Jak przygotować Bigosik z jabłkami?

Przepis: Bigosik z jabłkami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przygotowaćBigosik z jabłkami ?

Kapustę poszatkować, usuwając głąb.

Cebule obrać i drobno posiekać.

Jabłka obrać, pokroić.

Gotowane lub upieczone mięso pokroić w kostkę. Surowe mięso też pokroić i obsmażyć na oleju.

W szerokim rondlu kłaść kolejno: 1 łyżkę masła, warstwę kapusty, jabłka, mięso.

powtarzać warstwy w tej samej kolejności.

Zalać bulionem.

Dusić 2 godziny.

potrząsać (nie mieszać) by bigos się nie przypalił.

Przyprawić solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556