Przepis: Faszerowane kapelusze
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćFaszerowane kapelusze ?
Pieczarki starannie oczyść, umyj i osusz. Wytnij nóżki, nie uszkadzając kapelusza. Nóżki pieczarek posiekaj. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło, na nim przysmaż cebulę i pieczarki. Przypraw solą i pieprzem. Połową farszu napełnij kapelusze grzybowe. Następnie do kapeluszy nałóż masę mięsną wyciśniętą z osłonek kiełbasy. Przykryj resztą mieszanki cebulowo grzybowej. Pomidory umyj i pokrój w grube plastry. Ułóż w formie żaroodpornej. Na pomidorach ustaw pieczarki. Podlej bulionem, posyp ziołami prowansalskimi oraz serem. Wstaw do wcześniej nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min. Przybierz natką, podawaj z pieczywem.