Jak przygotować Hinduski pasztet z fasoli?

Przepis: Hinduski pasztet z fasoli

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćHinduski pasztet z fasoli ?

Namoczoną wcześniej fasolę ugotować w świeżej wodzie.

Na suchej patelni uprażyć (pod przykryciem, bo nasiona strzelają) kminek, gorczycę i kolendrę.

Wlać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, chwilę smażyć, mieszając, po czym dodać drobno posiekany imbir, chili, kurkumę i nie przerywając mieszania, smażyć 3-4 minuty.

Odcedzoną fasolę i usmażone przyprawy, sok z cytryny, sól, pieprz i przecier pomidorowy zmiksować na jednolitą masę, przełożyć do miseczki.

Przykryć i wstawić na noc do lodówki.

Podawać do pieczywa.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556