Przepis: Hinduski pasztet z fasoli
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćHinduski pasztet z fasoli ?
Namoczoną wcześniej fasolę ugotować w świeżej wodzie.
Na suchej patelni uprażyć (pod przykryciem, bo nasiona strzelają) kminek, gorczycę i kolendrę.
Wlać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, chwilę smażyć, mieszając, po czym dodać drobno posiekany imbir, chili, kurkumę i nie przerywając mieszania, smażyć 3-4 minuty.
Odcedzoną fasolę i usmażone przyprawy, sok z cytryny, sól, pieprz i przecier pomidorowy zmiksować na jednolitą masę, przełożyć do miseczki.
Przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Podawać do pieczywa.