Jak przygotować Jajka faszerowane bryndzą z orzechami?

Przepis: Jajka faszerowane bryndzą z orzechami

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 22min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 7 min.

Jak przygotowaćJajka faszerowane bryndzą z orzechami ?

Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo, studzę, obieram i przekrawam wzdłuż na połowę, po czym wyjmuję żółtka z połówek jajek, przekładam do miseczki i rozgniatam widelcem.

Do roztartych żółtek dodaję bryndzę, drobno posiekaną cebulkę, orzechy i mieszam. Wtedy dodaję majonez i znowu dokładnie mieszam. Doprawiam na koniec do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem, mieszam.

Białka napełniam przygotowanym nadzieniem serowo-jajecznym.

Każdą połówkę dekoruję kawałkiem włoskiego orzecha.

Układam na półmisku z wgłębieniami na jajka.

Ozdabiam plasterkami ogórka zielonego i od razu podaję.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556