Przepis: Jajka faszerowane bryndzą z orzechami
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia: 22min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 7 min.
Jak przygotowaćJajka faszerowane bryndzą z orzechami ?
Jajka gotuję w osolonej wodzie na twardo, studzę, obieram i przekrawam wzdłuż na połowę, po czym wyjmuję żółtka z połówek jajek, przekładam do miseczki i rozgniatam widelcem.
Do roztartych żółtek dodaję bryndzę, drobno posiekaną cebulkę, orzechy i mieszam. Wtedy dodaję majonez i znowu dokładnie mieszam. Doprawiam na koniec do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem, mieszam.
Białka napełniam przygotowanym nadzieniem serowo-jajecznym.
Każdą połówkę dekoruję kawałkiem włoskiego orzecha.
Układam na półmisku z wgłębieniami na jajka.
Ozdabiam plasterkami ogórka zielonego i od razu podaję.