Jak przygotować Filety rybne w tymianku?

Przepis: Filety rybne w tymianku

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćFilety rybne w tymianku ?

Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, zostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.

Jaja dokładnie rozkłócić z mlekiem, tymiankiem, otartą skórką z cytryny, solą, stopionym masłem i stale mieszając dodawać porcjami mąkę, wyrobić dość gęste naleśnikowe ciasto.

Filety leciutko oprószyć mąką, zanurzać w cieście, smażyć z obu stron na złoty kolor.

Pod koniec smażenia dodać masło.

Podawać z frytkami i surówką z buraczków.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556