Jak przyrządzić Łosoś morski w sosie pieczarkowym z krabami?

Przepis: Łosoś morski w sosie pieczarkowym z krabami

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Łosoś morski w sosie pieczarkowym z krabami?

Rybę obtoczyć w mące (w 4 łyżkach), a następnie podsmażyć w małej ilości tłuszczu z każdej strony po 4 minuty. W tym czasie oczyścić pieczarki i pokroić w drobne plastry. Usmażone filety zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni podsmażyć grzyby i zalać je winem bądź rosołem. Śmietaną wymieszaną z pozostałą częścią mąki zagęścić sos i doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać kraby z częścią drobno posiekanej trybuli. Tuż przed podaniem posypać trybulą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556