Przepis na Rybka pod pierzynką

Składniki potrzebne do przepisu: Rybka pod pierzynką

  • filet z mintaja lub dorsza 4-5 szt
  • cebula 4-5 szt
  • śmietana gęsta 250 -300 ml
  • ananas z puszki 6-8 plastrów
  • ser żółty 6-8 plasterków
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • mąka 4-5 łyżek
  • olej 20 ml
  • sól 1 szczypta
  • pieprz biały 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Rybka pod pierzynką ?

    Filety oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu.

    W tym czasie obrać i posiekać cebulę. Zrumienić ją na tłuszczy (może być olej lub margaryna, według uznania).

    Do naczynia żaroodpornego wyłożyć na spód usmażoną rybkę, na nią wyłożyć zrumienioną cebulkę. Następnie na to powykładać plastry ananasa, to wszystko zalać gęstą śmietaną.

    Przykryć plasterkami żółtego sera i posypać ziołami prowansalskimi.

    Zapiekać około 20 minut, aż serek się rozpuści.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556