Przepis: Sałatka z sera twarogowego i jaj
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Jak przyrządzić Sałatka z sera twarogowego i jaj?
Ser pokrajać w grubą kostkę lub pokruszyć. Jajo pokrajać nieco drobniej niż ser. Rzodkiewki dokładnie umyć (po odrzuceniu listków i korzonków) i pokrajać w cienkie plasterki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w ćwierćplasterki. Cebulę umyć, osaczyć i drobno pokroić. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, sól, l/2 łyżeczki cukru i wszystko razem wymieszać dużym widelcem, aby nie rozkruszyć sera. Sałatkę podać w salaterce lub na małym półmiseczku. Można ją podać również na listkach sałaty. Nadaje się zarówno na śniadanie (i lub ii), jak i na kolację. Przepis pochodzi z książki „nastolatki gotują” autorstwa pani sabiny witkowskiej.