Przepis na Zupa gulaszowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa gulaszowa

  • >łopatka chuda wieprzowa 1,30 kg
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1/4 szt
  • liść laurowy
  • por 1 szt
  • pieczarki 4 szt
  • cebula 4 szt
  • ziemniaki 7 szt
  • kukurydza 1 puszka
  • przyprawa Kucharek 2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy 2 czubate łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • woda 2-2,5 litra
  • sól
  • pieprz
  • >ostra papryka
  • majeranek
  • masło roślinne 1 łyżka
  • mąka 1 łyżka czubata
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zupa gulaszowa ?

    Mięso umyć , wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę, dodać pokrojoną w talarki cebulę, pieczarki, przesmażyć wszystko 10 min na patelni, na maśle roślinnym.

    Dodać pokrojoną w kostkę marchew, listek laurowy, pora, startą pietruszkę i selera, smażyć jeszcze 5 min.

    Przełożyć do dużego garnka, zalać 2 litrami wody, gotować do miękkości.

    Gdy wszystko będzie miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i czosnek.

    Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać odsączoną kukurydzę, koncentrat, pieprz, paprykę, majeranek, gotować jeszcze 7 min.

    Po tym czasie, mąkę rozrobić z zimną wodą, zaprawić zupę, gotować jeszcze 2 min.

    Zupa ma być pikantna, doprawić wg własnego smaku.

    Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553