Jak przygotować Jabłecznik z Budyniem?

Przepis: Jabłecznik z Budyniem

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćJabłecznik z Budyniem ?

1.Do mąki dodać cukier i proszek do pieczenia,masło posiekać nożem,wbić jajka i szybko zagnieść ciasto.

Podzielić na dwie części i wstawić na godzinę do lodówki.

2.Jabłka obrać i pokroić w plastry.

3.Budynie zagotować z cukrem na mleku (jeżeli są bez dodatku cukru dosłodzić wedle uznania),dodać rodzynki.

4.Obie części ciasta rozwałkować.

Pierwszą wyłożyć na spód naoliwionej formy,ułożyć na niej jabłka,posypać cynamonem i zalać gorącym budyniem.Drugą przykryć ciasto(lub zetrzeć).

5.Piec w temp 180stopni ok 1h.

Miłego łasuchowania!!!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556