Jak przygotować Barszcz czerwony z uszkami na święta?

Przepis: Barszcz czerwony z uszkami na święta

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 45min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 100 min.
Czas smażenia: 5 min.

Jak przygotowaćBarszcz czerwony z uszkami na święta ?

Zagotować wodę, dodać starte buraki, następnie kwas z ogórków. Przecedzić i przyprawić. Grzyby moczyć chwilę w wodzie, następnie zagotować.

Cebulę zeszklić na oliwie, połączyć z grzybami, zmielić i przestudzić.

Z mąki, wody, jajka i oleju wyrobić ciasto.

Ciasto podzielić na mniejsze części, nałożyć do środka farsz.

Uszka ugotować w osolonej wodzie, gotowe wyłożyć do miski i zalać barszczem.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556