Jak przygotować Gołąbki z kaszą jęczmienną?

Przepis: Gołąbki z kaszą jęczmienną

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas pieczenia: 1 godz.

Jak przygotowaćGołąbki z kaszą jęczmienną ?

Grzyby zalać wodą i odstawić na kilka godzin po czym ugotować, odcedzić i drobno posiekać. Kapustę obgotować w całości i gdy zmięknie, wyjąć z wody, bardzo starannie osączyć, wystudzić i ostrożnie zdjąć liście. Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać konserwę i dobrze wymieszać. Pieczarki obrać, opłukać i podgotować ok. 5 min, gdy ostygną pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć ma odrobinie masła. Na koniec dodać ziemniaki starte na tarce jak na placki ziemniaczane. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy liść kłaść porcję farszu, zwinąć gołąbki, lekko je spłaszczyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość podlać odrobiną rozpuszczonego rosołku i zapiec w piekarniku ok. 1 godz.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556