Jak przygotować Fasolka szparagowa na żółto?

Przepis: Fasolka szparagowa na żółto

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 35 min.

Jak przygotowaćFasolka szparagowa na żółto ?

Fasolkę szparagową myję dokładnie pod bieżącą wodą, obcinam końcówki, kroję w mniejsze kawałki i gotuję do miękkości w osolonej i posłodzonej wodzie. Natkę pietruszki myję, osuszam i siekam drobno. Cebulę drobno siekam i rumienię na maśle. Do cebuli dodaję curry, kurkumę i chwilę podsmażam na wolnym ogniu mieszając. Mieszam z fasolką. Dodaję posiekaną natkę pietruszki i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Podaję do obiadu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556