Jak przygotować Gołąbki staropolskie?

Przepis: Gołąbki staropolskie

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćGołąbki staropolskie ?

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć ją na chwilę do osolonego i ocukrzonego wrzątku, tak aby liście zmiękły. Główny wypukły nerw liścia rozbić tłuczkiem. Grzyby dzień wcześniej zalać przegotowaną wodą, następnie ugotować i posiekać. Ryż ugotować prawie do miękkości w kostce rosołowej. Mięso zasmażyć lekko na patelni. Cebulę drobno posiekać i udusić na maśle, wymieszać z grzybkami, mięsem i ryżem. Dodać rozmącone jajo, doprawić do smaku, jeśli nadzienie jest zbyt rzadkie dodać trochę bułki tartej. Zwijać w tradycyjne gołąbki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556