Składniki potrzebne do przepisu: Kurczak Mexicana
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Kurczak Mexicana ?
Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki curry.
Kurczaka kroimy w drobne paski. Wrzucamy na suchą patelnie do zrumienienia. Przyprawiamy solą , mocno pieprzem i chilli. (kurczak powinien nabrać koloru lekko pomarańczowego).
Przekładamy na na talerz polewamy połową sosu pomidorowego i posypujemy żółtym, startym serem. Wkładamy na kilka minut do piekarnika.
Drugą połowę sosu pomidorowego mieszamy z solą, pieprzem, curry, chilli i łyżeczką przecieru.
Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Wyciągamy kurczaka i posypujemy kozim serem.
Ugotowany ryż mieszamy z kolejną łyżeczką curry.
jeżeli chcemy ładnie ułożyć go na talerzu wystarczy mała miseczka(napełniamy i dalej jak babkę z piasku)
Na talerz nakładamy schłodzony sos pomidorowy.Pod wpływem temperatury i przypraw powinien lekko zmienić kolor na ciemniejszy.
Całość dekorujemy nachos i oczywiście majerankiem brzeg talerza.
Smacznego