Jak przygotować Dietetyczne papryczki nadziewane cielęciną?

Przepis: Dietetyczne papryczki nadziewane cielęciną

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przygotowaćDietetyczne papryczki nadziewane cielęciną ?

Cielęcinę zemleć. Cebulę, jedną papryczkę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Dodać jajko surowe, namoczoną i odciśniętą bułeczkę, czosnek granulowany i przyprawy do smaku. Wyrobić masę mięsną. Papryczki oczyścić z nasion, nadziać mięsem, ułożyć w płaskim garnku i zalać 1 szklanką wody. Dodać listek laurowy i wegetę do smaku i dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Następnie wyjąć paprykę, przełożyć do naczynia żaroodpornego zapiec przez 10 minut w piekarniku z plasterkami sera. Podawać na liściu sałaty, posypane rzeżuchą lub inną zieleniną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556