Jak przygotować Galareta z tuńczykiem?

Przepis: Galareta z tuńczykiem

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćGalareta z tuńczykiem ?

Groszek, kukurydzę i tuńczyka osączyć. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć nasionka i pokroić w cienkie paski.

Jajka obrać. Namoczyć żelatynę. Rosół zagotować z octem, przyprawić do smaku pieprzem i ewentualnie szczyptą soli. W gorącym rosole rozpuścić napęczniałą żelatynę.

Na dnie formy ułożyć paseczki papryki. Po miedzy nimi poukładać ziarenka kukurydzy i groszku, polać cienką warstwą rosołu i odstawić do lodówki do stężenia.

Następnie ułożyć kawałki tuńczyka, przekładając je groszkiem i koperkiem, znowu wlać galaretę i ostudzić.

Na kolejnej warstwie umieścić ćwiartki jajek na twardo, przesypując je groszkiem i kukurydzą i polać galaretą. Na wierzchu ułożyć kukurydzę, paprykę i groszek w ten sam sposób co na początku.

Polać ostatnią porcją galarety i wstawić do lodówki na całą noc. Można podawać z sosem chrzanowym lub majonezowym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556