Przepis: Bardzo kolorowa sałatka z orzechami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćBardzo kolorowa sałatka z orzechami ?
Rzeżuchę opłukać i osączyć. rukolę i radicchio oczyścić, umyć i osuszyć, radicchio pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół, po usunięciu pestek pokroić w cienkie plasterki. Serki kozie pokroić w ćwiartki. Prażone orzechy grubo posiekać. Wszystkie przygotowane składniki ułożyć dekoracyjnie na 4 talerzach. Przygotować sos mieszając dokładnie miód z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać oliwę i ubić. Melisę umyć, osuszyć, listki oderwać od gałązek, posiekać i wymieszać z dressingiem. Sałatkę polać sosem i podawać.