Jak przygotować Kapuśniak z pomidorami (jarski)?

Przepis: Kapuśniak z pomidorami (jarski)

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćKapuśniak z pomidorami (jarski) ?

Kapustę poszatkować, posolić, odstawić na 1/2 godziny. Posiekać cebulę, podsmażyć na maśle; dodać odciśniętą z soli i soku kapustę, przecier pomidorowy i wszystko dusić przez 10 minut — mieszając.

Zalać wywarem i sokiem ogórkowym, gotować póki kapusta nie zmięknie.

Zrobić zasmażkę z masła i mąki i jeszcze gotować 2 – 3 minuty.

Przed podaniem dodać do zupy trochę surowego soku ogórkowego i wrzucić zieleninę i pokrojone pomidory.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556