Jak przygotować Kapuśniak zasmażany?

Przepis: Kapuśniak zasmażany

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćKapuśniak zasmażany ?

Do garnka wkładamy boczek, ziele, listek pokrojoną cebulę wlewamy wodę i gotujemy około30 minut. Do wywaru dodajemy kapustę kiszoną pieprz do smaku. Jeśli boczek nie był bardzo słony dodajemy wegety do smaku. Gotujemy do miękkości kapusty. Z mąki i masła robimy zasmażkę między drugim a trzecim stopniem dodajemy zimnej wody i wlewamy do kapuśniaku. Gotujemy chwilę. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie podajemy razem lub osobno. Kapuśniak jest najlepszy na drugi dzień.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556