Przepis: Zupa gęsta z filetem
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 40 min.
Czas smażenia: 15 min.
Jak przyrządzić Zupa gęsta z filetem?
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Patelnię do grilla rozgrzewamy, wrzucamy masło i mięso. Smażymy, dodajemy przyprawę do kurczaka, przyprawę do grilla i sól.
Do garnka wlewamy wodę około 3 litry, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę. Gotujemy pod przykryciem około 15 minut. Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodajemy mięso, sos pomidorowy i jeszcze gotujemy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, papryką ostrą (według uznania) i pieprzem.
Posypujemy natką pietruszki.