Przepis: Zupa z kukurydzy
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 20 min.
Jak przyrządzić Zupa z kukurydzy?
Rodzynki zalać winem na kilka minut. Seler zetrzeć na tarce i skropić cytryną. Mięso pokroić w kostkę. Szklankę kukurydzy zmiksować z 1/2 szklanki bulionu, przetrzeć przez sito, połączyć z kurczakiem, selerem i rodzynkami, zalać gorącym bulionem i doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu 10 minut.
Wrzucić resztę kukurydzy, orzechy, wymieszać i gotować kilka minut. Śmietanę rozkłócić z żółtkami, solą i pieprzem, wlać do gorącej zupy i, mieszając podgrzać. Bułkę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Zupę podawać z grzankami.