Jak przygotować Domowy likier a’la Baileys?

Przepis: Domowy likier a’la Baileys

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 17min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 2 min.

Jak przygotowaćDomowy likier a’la Baileys ?

Mleko skondensowane gotujemy 2 godziny (puszkę wkładamy do wody). Można kupić gotową masę kajmakową/krówkową, ale ja uważam, że taka gotowana w domu jest smaczniejsza.

Puszkę studzimy.

Następnie zagotowujemy mleko, sypiemy kawę, mieszamy i studzimy. Do garnka przekładamy masę z puszki, wlewamy mleko z kawą i miksujemy aż się dobrze połączy.

Wlewamy wódkę, mieszamy, przelewamy do butelki.

Likier jest gotowy do picia.

Przechowujemy w lodówce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556