Jak przygotować Bajaderka?

Przepis: Bajaderka

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 31min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 1 min.

Jak przygotowaćBajaderka ?

W garnku zagotować mleko z margaryną i cukrem. Na wrzątek wsypać kaszę i gotować tak długo aż masa zgęstnieje, dodać kakao wymieszane z 2 łyżkami wody, plus cukier wanilinowy ciągle mieszając zagotować. Wafle połamać dodać do masy. Bakalie posiekać, dodać również – wymieszać dokładnie. Na tacce ułożyć herbatniki a na nią gorącą masę, przykryć ciastkami. Ciasto lekko docisnąć. Jeżeli wiemy, że zostaną nam herbatniki należy je pokruszyć i dodać do masy. Ciasto po ostudzeniu polać polewą czekoladową. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556