Przepis: Bananowiec
Ile porcji: 24
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Jak przygotowaćBananowiec ?
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka, wymieszać. Mieszając ręką dodać mąkę z proszkiem. Upieczony biszkopt przekroić na pół.
Krem;
Mąkę, żółtko, cukier, cukier wanilinowy rozrobić w połowie mleka. Wlać do gotującego się mleka i ugotować jak budyń. Ostudzić powstałą masę.
Masło utrzeć i dodawać stopniowo ostudzoną masę.
Na biszkopt wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugą połową biszkoptu, wykładamy resztę kremu. Banany kroimy wzdłuż na pół i układamy ciasno na kremie. Banany polewamy polewą tworząc esy floresy.
Wierzch posypujemy prażonymi migdałami.