Jak przygotować Biszkopt przekładany z galaretką?

Przepis: Biszkopt przekładany z galaretką

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćBiszkopt przekładany z galaretką ?

Biszkopt. Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Następnie sypać mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka, wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Masa. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej stopniowo serki waniliowe i dalej ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Następnie rozpuszczoną żelatynę dodajemy do serka.

Galaretki rozpuszczamy każdą z osobna w wodzie według przepisu podanego na opakowaniu.

Na przestygnięty biszkopt wylewamy galaretkę agrestową.

Masę serową dzielimy na trzy części. Do dwóch nie dodajemy niczego, a do jednej dodajemy tężejącą galaretkę truskawkową.

Na galaretkę agrestową wykładamy jedną część serka.

Następnie wykładamy serek wymieszany z galaretką truskawkową, na to wykładamy kolejną ostatnią porcję serka. Całość zalewamy galaretką pomarańczową.

Gotowe ciasto wkładamy do lodówki by całkowicie stężało.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556