Przepis: Ciasto z masą jabłkową
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przygotowaćCiasto z masą jabłkową ?
Białka ubić na pianę, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem, piec około 40 minut w temp. Ok. 160 c. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Rozpuścić galaretki, szafirowe ostudzone ( ale płynne) zmiksować z kremówką i dodać odrobinę cukru pudru jeśli trzeba. Niebieskie galaretki pokroić w kostkę. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do roztopionego masła, dodać cukier i prażyć kilka minut, wsypać suchą galaretkę, wymieszać i smażyć jeszcze chwilkę, wystudzić. Przełożyć: biszkopt, na to masa jabłkowa, biszkopt, połowa masy z kremówką, na to delicje, reszta masy i kostki galaretki