Jak przyrządzić Tort serowy z mandarynkami?

Przepis: Tort serowy z mandarynkami

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Tort serowy z mandarynkami?

Masło rozpuścić, dodać cukier, jajka, olejek pomarańczowy i szczyptę soli. Ubić na puszystą masę w kąpieli wodnej i pozostawić na 10 minut. Wsypać obie mąki. Wymieszać.

Ciasto przełożyć do natłuszczonej tortownicy i piec 45 minut w temp 160stC.

Żelatynę namoczyć, mandarynki odsączyć z zalewy. Kilka cząstek odłożyć do dekoracji. Twarożek wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, skórką cytrynową oraz 3 łyżkami zalewy z mandarynek. Dodać rozpuszczoną żelatynę.

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wymieszać z kremem twarożkowym. Wystudzone ciasto przekroić na 3 krążki. Pierwszy ułożyć w tortownicy, skropić łyżeczką zalewy mandarynkowej, przybrać częścią owoców i pokryć 1/3 porcji kremu twarożkowego.

Nałożyć drugi krążek ciasta i postąpić podobnie jak z pierwszym krążkiem. Przykryć ostatnim krążkiem. Wierzch i boki tortu pokryć resztą kremu.

Dekorować cząstkami mandarynek i czekoladkami. Wstawić na 2 godziny do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556