Przepis: Z masą cappuccino
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 45 min.
Jak przyrządzić Z masą cappuccino?
Biszkopt ciemny: Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy.
Ciasto wlać co wysmarowanej tłuszczem formy i piec około 15 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto przekroić na pół.
Biszkopt jasny: przygotować tak samo jak biszkopt ciemny, tyle, że nie dodawać kakao i nie kroić na pół.
Masa: Mleko podgrzewamy, dodajemy cappuccino. Mieszamy aż się rozpuści. Schładzamy. Wsypujemy krem do tortów i ubijamy na sztywną pianę.
Na biszkopt ciemny wykładamy połowę masy, następnie przykrywamy biszkoptem jasnym i wykładamy resztę masy, nakładamy biszkopt ciemny.
Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.