Jak przygotować Gołąbki w czerwonej kapuście?

Przepis: Gołąbki w czerwonej kapuście

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćGołąbki w czerwonej kapuście ?

Z kapusty wyciąć głąb, gotować do czasu aż liście staną się elastyczne, i dadzą się zdjąć. Kapustę przestudzić, zdjąć liście.

Ryż ugotować na sypko.

Soczewice ugotować w lekko osolonej wodzie, wymieszać z ryżem i posiekaną pietruszką przyprawić do smaku.

Z liści pościnać stwardniałe nerwy nakładać po 2-3 łyżki przygotowanego farszu,dość ścisło pozawijać.

Gołąbki podlać koncentratem wymieszanym z 3/4 szklanki ciepłej wody i tymiankiem, zapiekać około 30 minut w 200 stopniach C.

Kapusta będzie miała wyraźniejszy smak i kolor jeżeli do wody w której gotujemy dodamy 1 łyżkę soku z cytryny.

Farsz z soczewicy i ryżu należy dobrze przyprawić świeżo zmielonym pieprzem,

smaczny jest z posiekaną natką pietruszki i podrumienioną na małej ilości oleju cebulką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556