Przepis: Meksykański omlet
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Jak przyrządzić Meksykański omlet?
Dymki oczyścić, posiekać. Paprykę umyć i oczyścić z nasion, pokroić na drobną kosteczkę. Pomidory przepołowić. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w plastry. Fasolę, kukurydzę, groszek osączyć na sitku. Jaja wbić do miski, dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Roztrzepać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć dymkę, paprykę i kiełbasę. Wlać masę jajeczną. Patelnię wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Kiedy jaja zaczną się ścinać, wyłożyć na nie fasolę, kukurydzę, groszek i pomidory. Wstawić z powrotem do piekarnika, piec omlet na złoty kolor. Przed podaniem posypać szczypiorem z dymki.