Jak przygotować Grzanki francuskie?

Przepis: Grzanki francuskie

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 10 min.

Jak przygotowaćGrzanki francuskie ?

Zamiast pieczywa tostowego można użyć zwykłego chleba, najlepiej trochę czerstwego.

Jajko bełtamy z mlekiem i odrobiną soli, by powstała jednorodna ciecz, kromki dobrze namaczamy z obu stron i wrzucamy na ciepłą patelnię z tłuszczem (na teflonowych patelniach można masła nie stosować). Grzanki powinny się zarumienić, z lekkimi brązowymi plamami. Podawać zaraz po upieczeniu, jeszcze ciepłe. Do smaku można posolić grzanki.

Jeżeli chcemy podać potrawę dzieciom, można pokroić pieczywo na kostki (3×3 cm).

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556