Składniki potrzebne do przepisu: Gyros ze świeżych warzyw
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Gyros ze świeżych warzyw ?
Piersi pokroić w paseczki oprószyć przyprawą do gyrosa i zostawić w lodówce na noc. Następnie w rondelku pierś poddusić na oleju około 10 minut na małym ogniu, dodać pokrojoną w półplasterki cebulę, zestawić z ognia i przykryć. Sałatę lodową lub kapustę pekińską kroimy w paski, ogórki, pomidory i paprykę w kostki. W dużym szklanym naczyniu układamy na dno pierś, na to 4 łyżki majonezu, połowę kapusty lub sałaty, ogórki, czerwona papryka, polewamy sporo keczupem, znów kapusta lub sałata, pomidory, żółta papryka, kukurydza. Na to warstwa majonezu i polać ozdobnie keczupem. Smacznego.