Przepis: Spaghetti z mięsem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 60 min.
Jak przyrządzić Spaghetti z mięsem?
Mięso opłukać, zalać 1,2 litra gorącej wody, dodać obraną cebulę. Gotować mięso do miękkości.
Wyłożyć mięso oraz cebulę. Mięso pokroić w grubą kostkę. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę, wymieszać, zagotować.
Z mąki i oleju zrobić zasmażkę. Rozprowadzić w wywarze, zagotować. Dodać przeciśnięty czosnek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, sosem sojowym. Do sosu włożyć pokrojone mięso.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Porcje makaronu polać sosem z mięsem.