Składniki potrzebne do przepisu: Makaron z tuńczykiem i warzywami
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas smażenia: 20 min.
jak przyrządzić Makaron z tuńczykiem i warzywami ?
Cebulę i paprykę pokroić, podsmażyć na patelni na oleju wylanym z tuńczyka, aż lekko zmiękną.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórę, pokroić w kostkę i razem z pomidorami w puszce dodać do warzyw. Dołożyć tuńczyka, zamieszać i zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić około 10 minut.
W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu, najlepiej na półtwardo. Odcedzić i wrzucić do sosu, zamieszać, całość doprawić solą i pieprzem wg uznania.
Podawać od razu.
Można posypać żółtym serem.