Przepis na Pasta oliwkowa z papryką

Składniki potrzebne do przepisu: Pasta oliwkowa z papryką

  • oliwki zielone 200 g
  • papryka konserwowa 40 g
  • oliwa 2 łyżki
  • jajka 3 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • majonez 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Pasta oliwkowa z papryką ?

    Do blendera wkładamy ugotowane na twardo jajka – pokrojone w ćwiartki oliwki odsączone z zalewy, oliwę, majonez, sól i pieprz do smaku.

    Całość miksujemy na gładką, puszystą masę.

    Następnie przekładamy pastę do miski i dodajemy odsączoną, pokrojoną w małe, cienkie paseczki paprykę konserwową.

    Podajemy ze świeżym pieczywem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556