Jak przygotować Kluski tarte w szpinaku?

Przepis: Kluski tarte w szpinaku

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćKluski tarte w szpinaku ?

Mąkę przesiać przez sitko, dodać całe jajka, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Dać do lodówki. Liście szpinaku umyć, sparzyć wrzątkiem i przelać zimą wodą. Na patelni rozgrzać masło, dodać szpinak, zmiażdżony czosnek i przyprawić solą oraz pieprzem, dusić 10 minut. Schłodzone ciasto utrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucać do osolonego wrzątku, gotować 10 minut, odcedzić i przelać ciepłą wodą. Ugotowane kluski kłaść na szpinaku, polewać topionym masłem i posypywać tartym serem żółtym oraz siekanym szczypiorkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556