Jak przygotować Bakłażan zapiekany z łososiem?

Przepis: Bakłażan zapiekany z łososiem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Jak przygotowaćBakłażan zapiekany z łososiem ?

Bakłażana pokroić w plastry i podsmażyć. Filet pokroić w mniejsze cienkie kawałki, oprószyć solą i pieprzem, również podsmażyć. Mozzarellę pokroić w plastry.

Na plastry bakłażana kłaść plaster serka, posypać natką. Na ser kłaść kawałek ryby. Ponownie plaster bakłażanu, ser z natką, kawałek ryby i przykryć bakłażanem.

Zapiekać około 10 minut w temp. 180 stopni.

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć, podsmażyć na łyżce masła. Dodać do cebuli przecier i wymieszać, smażyć chwilę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zapiekany bakłażan podawać z sosem pomidorowo-cebulowym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556