Składniki potrzebne do przepisu: Jajka faszerowane na święta
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 10 min.
jak przyrządzić Jajka faszerowane na święta ?
Jajka gotujemy na twardo. Przekrajamy jajko wzdłuż na pół i wyciągamy żółtka do osobnej miseczki a białka układamy na talerzyku. Do żółtek dodajemy odsączonego z oleju szprota i gnieciemy widelcem.
Następnie w malutkie kosteczki kroimy kiszone ogórki oraz cebulkę i znów wszystko mieszamy. Następnie do smaku dodajemy soli oraz pieprzu, 2 łyżeczki musztardy i stołową łyżkę majonezu.
Wszystko razem mieszamy i mamy gotowy farsz którym wypełniamy puste białka. Farsz na jajku możemy udekorować odrobiną ketchupu. Życzę smacznego!