Przepis: Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 30 min.
Jak przygotowaćKapuśniak z ziemniakami i kiełbasą ?
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, ugotować w osolonym wrzątku. Kostkę rosołową rozpuścić w 2 l wody. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, usunąć gorzki głąb i drobno posiekać i dodać do bulionu. Marchewkę i pietruszkę obrać zetrzeć na tarce o małych oczkach, cebulę obrać i drobno pokroić i dodać do kapusty. Gotować ok 45 min. Masło stopić w rondelu i dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Kiełbasę pokroić kostkę i dodać do zupy. Połączyć z zasmażką i z koncentratem pomidorowym. Dodać ziemniaki. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem