Przepis: Zupa serowa z grzankami
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Zupa serowa z grzankami?
Do gotującej się wody wkładamy kostki bulionowe i gotujemy. Następnie dodajemy serek topiony pokrojony na małe kawałki i mieszamy do rozpuszczenia się serka, dodajemy włoszczyznę w paski, obieramy ziemniaki i tez kroimy w paski jak na frytki – dodajemy do zupy.
Kalafiora i brokuła myjemy – dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę doprawiamy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pieprzem, tymiankiem i koprem. Sól dodajemy tylko wtedy gdy uznamy, że zupa jest mało słona.
Ja osobiście nie dosalam gdyż kostki są słone. Zupę możemy też zmiksować i wtedy podawać z grzankami. Smacznego!