Przepis na Zupa z czerwonej soczewicy

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa z czerwonej soczewicy

  • por 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • wywar z warzyw 1,5 litra
  • ziemniaki 3 szt
  • seler 1/2 szt
  • imbir kawałek 1 szt
  • grzyby suszone 3 szt
  • liść laurowy 1 szt
  • ziele angielskie 2 ziarenka
  • soczewica czerwona 200 gr
  • masło 1 łyżka
  • pieprz
  • sól
  • >kmin rzymski mielony 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 20 min.
    Czas gotowania: 25 min.

     

    jak przyrządzić Zupa z czerwonej soczewicy ?

    W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy pieprz, kmin rzymski, posiekany czosnek i pokrojony w talarki por. Przesmażamy, stale mieszając. Zalewamy gorącym wywarem, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, obrany seler, imbir, namoczone grzybki, sól, pozostałe przyprawy i wyłuskaną i wypłukaną w zimnej wodzie soczewicę. Gotujemy stale mieszając, na małym ogniu ok. 25 minut aż soczewica będzie miękka. Gotową zupę posypujemy natką pietruszki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556