Przepis: Biszkopt z pierniczkami
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćBiszkopt z pierniczkami ?
białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć do blachy, upiec, ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.
Masa jabłkowa:
jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i chwilę smażyć, dodać suchą cytrynową galaretkę i jeszcze chwilę podsmażyć. Ostudzić.
Masa śmietankowa:
„Śnieżkę” ubić z mlekiem, dodać tężejącą galaretkę (rozpuszczoną w 1 szkl. wody).
Przełożenie ciasta:
1/2 biszkoptu – masa jabłkowa – pierniczki – masa śmietankowa – 1/2 biszkoptu – polewa