Jak przygotować Biszkopt z pierniczkami?

Przepis: Biszkopt z pierniczkami

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćBiszkopt z pierniczkami ?

Biszkopt:

białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć do blachy, upiec, ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.

Masa jabłkowa:

jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i chwilę smażyć, dodać suchą cytrynową galaretkę i jeszcze chwilę podsmażyć. Ostudzić.

Masa śmietankowa:

„Śnieżkę” ubić z mlekiem, dodać tężejącą galaretkę (rozpuszczoną w 1 szkl. wody).

Przełożenie ciasta:

1/2 biszkoptu – masa jabłkowa – pierniczki – masa śmietankowa – 1/2 biszkoptu – polewa

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556