Przepis: Ciasto z truskawkami i galaretką
Ile porcji: 14
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.
Jak przygotowaćCiasto z truskawkami i galaretką ?
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać miksując po jednym żółtku. Olej i wodę wymieszać dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mieszając wsypywać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temp. 170 stopni. Ciasto wystudzić.
Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem do smaku i nasączyć ciasto.
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać i dodać do serków zmiksować.
Masę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić. Gdy masa stężeje kłaść pokrojone w plastry truskawki.
Galaretkę przygotować według przepis na opakowaniu i zimną wylać na truskawki.
Pozostawić do stężenia.