Przepis: Czekoladowe kokosanki
Ile porcji: 18
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Jak przygotowaćCzekoladowe kokosanki ?
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, starannie ubić. Dodać aromat rumowy i kakao, wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe, wyrobić gładkie ciasto. Ciasto przełożyć do formy. Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Przygotować dekoracje: margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao, wymieszać. Stopniowo wlewać mleko, wymieszać na jednolitą masę. Upieczone ciasto wyjąć, posmarować przygotowanym kremem, posypać wiórkami kokosowymi i jeszcze ciepłe pokroić na kawałki 2 x 4 cm.