Jak przyrządzić Kruchy torcik?

Przepis: Kruchy torcik

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Kruchy torcik?

Tłuszcz z żółtkami, śmietaną, cukrem pudrem utrzeć na gładką masę.

Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a rękami tylko zlepić ciasto.

Natłuścić dno dużej tortownicy, oprószyć mąką.

Z 1/3 częścią ciasta wylepić dno, posmarować dżemem.

Z 1/3 część ciasta rozłożyć na dżem nabierając palcami niewielkie zacierki.

Ubić pianę z białek, do ubitej dodać cukier i jeszcze raz ubić.

Rozsmarować pianę na powierzchni całego ciasta.

Pozostałą część ciasta rozłożyć zacierkami na powierzchni piany.

Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556