Jak przyrządzić Szarlotka z garaletką i biszkopcikami?

Przepis: Szarlotka z garaletką i biszkopcikami

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Szarlotka z garaletką i biszkopcikami?

Białka ubić z 10 dag cukru na sztywną pianę. Dodać żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć na natłuszczoną blachę, piec ok 20-25 min w temp 190. Jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić z resztą cukru. Dodać jedną galaretkę (w proszku), ostudzić, wyłożyć na ciasto. Drugą galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Tężejącą wylać na ciasto, udekorować okrągłymi biszkoptami. Wstawić do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556