Składniki potrzebne do przepisu: Kolorowy przekładaniec
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Kolorowy przekładaniec ?
Krem karpatka przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.
Zostawić do zastygnięcia. Następnie pokroić w kostkę. Podzielić na 3 części.
Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę.
W garnku rozpuścić czekoladę z 2 łyżkami śmietanki. Cały czas mieszając.
Gdy powstanie jednolita masa, ostudzić.
Resztę śmietanki ubić z fixem. Połączyć ostudzoną białą czekoladę z ubitą śmietanką – wymieszać.
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową.
Położyć placek biszkoptu. Nasączyć syropem z brzoskwiń.
Wyłożyć połowę kremu i 1 część galaretki (agrestowej i wiśniowej). Przykryć drugim plackiem biszkoptu. Lekko docisnąć.
Nasączyć syropem z brzoskwiń.
Rozsmarować krem i położyć drugą część galaretki.
Ułożyć trzeci placek biszkoptu. Nasączyć syropem z brzoskwiń.
Rozłożyć trzecią część galaretki i zalać białą czekoladą połączoną ze śmietaną.
Wstawić do lodówki.