Jak przygotować Dziczyzna w sosie?

Przepis: Dziczyzna w sosie

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćDziczyzna w sosie ?

Wino wymieszać z octem i ginem, dodać grubo posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek, ziarna pieprzu, 4 całe i 4 rozgniecione owoce jałowca, goździki oraz listek laurowy.

Do zalewy włożyć mięso i zostawić w niej 3 dni.

Odwracając mięso na drugą stronę przynajmniej 1 raz dziennie.

Po tym czasie mięso wyjąć i osączyć.

Zalewę przecedzić. Mięso natrzeć solą i pieprzem,posmarować ze wszystkich stron musztardą, mocno obsmażyć na oleju.

Odsączyć i przełożyć do żaroodpornego naczynia,dodać cebulkę.

Masło roztopić i rozprowadzić zalewą.

Dodać do mięsa i dusić do miękkości w piekarniku w 180 stop.

Do sosu dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556